clothes

DE 24 UUR VAN LE MANS

Bij Long’s eren we traditie – we dienen de gemeenschap van New England sinds 1878 toen Thomas Long, geboren in Massachusetts, zijn sieradenbedrijf in Boston opende. Onze loyale gemeenschap bestaat al generaties lang, omdat we geautoriseerd zijn om de beste merken ter wereld te leveren, waaronder Rolex.

Motorsportliefhebbers weten dat Le Mans uithoudingsraces op het hoogste niveau vertegenwoordigt. 2023 markeert de 100ste verjaardag van deze iconische Franse competitie replica horloges. Op Le Mans racen de beste internationale coureurs en teams met auto’s uit alle klassen, op een van de meest opwindende circuits ter wereld.

De aanwezigheid van Rolex in de autosport is sinds de jaren dertig gestaag gegroeid, waarbij Rolex in 2001 het officiële uurwerk van Le Mans werd. De steun van Rolex strekt zich nu uit tot gerespecteerde uithoudingsevenementen zoals de Rolex 24 At DAYTONA en het FIA World Endurance Championship. In 2013 werd Rolex geassocieerd met de Formule 1?, het toppunt van de autosport. Om het 100-jarig jubileum van Le Mans te vieren, onthulde Rolex een speciale editie 24-Hour Cosmograph Daytona. Blijf hieronder verkennen voor meer informatie over de 24 uur van Le Mans.

De honderdjarige editie van de 24 uur van Le Mans, een race die het uithoudingsvermogen en de uitmuntende motorsport viert, vindt plaats op 10 en 11 juni. Rolex is sinds 2001 het officiële uurwerk van dit legendarische evenement.
rolex
EEN EEUW LEGENDARISCHE RACE
De 24 uur van Le Mans, opgericht in 1923, is de oudste en een van de meest prestigieuze autoraces ter wereld. Le Mans is een strenge test voor de betrouwbaarheid van de machines en het fysieke en mentale uithoudingsvermogen van de coureurs en trekt enkele van de grootste namen uit de autosport aan. Op het 13,6 kilometer lange Circuit de la Sarthe in Noordwest-Frankrijk racen zo’n 62 auto’s replica horloges rolex, elk met teams van drie coureurs, tegen elkaar, verdeeld over twee prototypes en één GT-klasse. Het winnende team is het team dat de grootste afstand in 24 uur aflegt, zo’n 5.300 kilometer (3.293 mijl). Rolex is sinds 2001 het officiële uurwerk van de race.

100 JAAR INNOVATIE
Sinds de eerste editie is het mythische evenement een ideale proeftuin geweest voor de vele ontwikkelingen op het gebied van autosporttechnologieën. Het testen van een nieuw wegdek in 1922 (dat vandaag de dag nog steeds haalbaar is), verbeteringen op het gebied van veiligheid, motoren en aerodynamica, evenals, sinds 2024, de eis dat alle auto’s op 100 procent hernieuwbare biobrandstof moeten rijden, behoren tot de opmerkelijke ontwikkelingen die de een eeuw vooruitgang ondersteund door deze legendarische uithoudingsrace.

TOM KRISTENSEN: ‘MR LE MANS’
Tom Kristensen heeft zijn bijnaam ruimschoots verdiend. De meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de legendarische race, hij won negen keer een record, te beginnen met zijn debuut in 1997. De Deense coureur, een Rolex Testimonee sinds 2010, werd in 2013 FIA World Endurance Champion en tien jaar later is hij de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de legendarische race. ambassadeur van het honderdjarig bestaan van de 24 uur van Le Mans. “Je draagt een overwinning op Le Mans voor altijd met je mee rolex replica horloges. Ik voel me trots en nederig als ik terugdenk aan de erfenis van de race en de betrokkenheid van Rolex bij de autosport. Samen vormen ze de perfecte combinatie; beiden streven naar uitmuntendheid door doorzettingsvermogen, technische innovatie en menselijke inspanningen.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *